Ludwig Goes Pop + The East Side Story

Az elmúlt pár napban Budapesten jártam. A karácsonyi készülődések és a pihenés mellett a szüleimmel volt időnk ellátogatni a Ludwig Múzeumba is, ahol jelenleg (január 3.-áig) a Ludwig Goes Pop + The East Side Story kiállítást tekinthetitek meg. Mindenképp ajánlani tudom azoknak a számára, akik érdeklődnek valamilyen új művészet iránt. Bevallom, nekem nem nyerte el annyira a tetszésemet maga a pop art művészet, de ennek ellenére volt pár dolog, ami nagyon tetszett és sikerült róluk fényképeket is készítenem. Vasárnap délután voltunk ott és szerencsénkre pont akkor indult egy tárlatvezetés, így jóval több információval bővültünk és egy-egy műről több dolgot is megtudhattunk a tárlatvezető hölgytől. A gyűjteményben megtalálhatók a pop art legismertebb művészeinek (Jasper Johns, Roy Lichtenstein, Claes Oldenburg, Robert Rauschenberg, Andy Warhol, Tom Wesselmann stb.) művei. A pop art érdekessége lényegében abban rejlik, amit maga a kiállítás is nyílvánvalóvá tesz, hogy a közönségtől meglehetősen nagy távolságot tartó absztrakt irányzatok után egy olyan figuratív ábrázolásmódot vezetett be ismét az akkori (1960-as évek) kortárs művészetbe, amely hétköznapi és a nézők számára könnyen értelmezhető. A pop artban gyakran megjelenik a nő, illetve a női test, amely az árucikkek eladását növeli.

                         

 

Share:

4 Comments

 1. Flora Bugan 26/12/2015 / 22:58

  huha! mar nehany ismerosomtol hallottam errol a kiallitasrol, de sajnos hozzad hasonloan en sem vagyok budapesti, igy nem volt alkalmam meglatogatni be kell hogy valljam, engem a pop art nem igazan vonz, ennek ellenere erdekes iranyzatnak tartom, a kepek alapjan pedig kedvet is kaptam hozza remelem, te elvezted a kiallitast es a csaladodnak is tetszett☺️ kellemes unnepeket!
  xx Flora
  http://www.florabugan.com

  • Zóra 02/01/2016 / 16:39

   Köszönöm szépen Flóra! Neked is kellemes ünnepeket kívánok utólag! Ha teheted mindenképp olvass utána az interneten, sok hasznos információt tudtam meg a Pop artról, bár engem is kevésbé vonz ez a művészet. Puszi☺️

 2. Laura Lackner 07/02/2016 / 19:24

  Én is voltam ezen a kiállításon. Nekem nagyon tetszett, imádom a pop-artot! :))

  • Zóra 21/02/2016 / 13:32

   Örülök neki!:)

Hozzászólás