My skin care routine

A mai bejegyzésem egy meghatározó élménybeszámoló lesz az elmúlt hónapokról a bőrápolásom terén. Talán sokatok nem is tudja, de én is, mint szinte mindenki a korosztályunkból kisebb-nagyobb bőrhibákkal rendelkezem. Ezek nyilván természetes dolgok, mégis igyekszünk minél többet tenni azért, hogy szebb lehessen a bőrünk és kevésbé kelljen sminktermékekkel elfedni az arcunk. Persze igyekeztem minél több új terméket kipróbálni, amikkel különböző üzletekben találkoztam. Volt köztük pár dolog, ami bevált és volt olyan is, ami kevésbé, de összességében nem volt olyan termék, amit hosszútávon is szívesen használtam volna. Ekkor jött egy lehetőségem, hogy kipróbálhassam a Clinique csodálatos termékeit. Őszintén bevallom, előtte nem igazán hallottam a termékeiről, hiszen inkább az idősebb korosztályt célozza meg a használatuk. Ezt figyelembe véve már van több olyan termékük is, amik számunkra is tökéletesek és nem csak ránctalanító krémekkel futhatunk össze a polcokon, haha. Több, mint három hónappal ezelőtt látogattam el a Budapesten a Váci utcai üzletbe, ahol Blanka segítségével részt vehettem egy bőrdiagnosztikán. Különböző kérdésekre kellett válaszolnom, amik által megállapította, hogy pontosan melyik bőrtípus közé is tartozom. Természetesen ez számotokra is elérhető, ha gondoljátok ti is látogassatok el és többet megtudhattok arról, hogy milyen típusú bőrrel is rendelkeztek. A drogériákban általában egy fajta terméket forgalmaznak, ez azonban a Clinique-nél máshogy működik. Árban nyilván drágábbak a megszokottaknál (a képek alatt megtaláljátok a felsorolt termékekét), de úgy gondolom, hogyha tehetjük, gyűjtsünk egy minőségibb termékre, amikkel hamarabb érhetjük el a pozitív változásokat. Elsősorban az arctisztításra tértünk ki, hiszen nem is gondolnánk, de rengeteg minden múlik azon, hogy hogyan tartjuk tisztán az arcbőrünket.

  1. Az első termékcsalád, amit kipróbáltam a Clinique – 3 Step Intro Kit, ami egy háromlépéses arctisztító rendszer. A smink eltávolítása után először egy folyékony állagú szappannal kell átmosni az arcunkat, leöblíteni, megtörölni majd következhet a második lépés, a tonik, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, a felesleges olajat és felkészíti a bőrt a hidratálókrém befogadására. A termékből elég pár cseppet egy kis vattára helyezni és ezzel áttörölni az arcunkat. Ezután következik a hidratálás, amit a termékcsalád utolsó lépése biztosít. Ezt az arctisztító folyamatot naponta kétszer kell elvégezni, reggel és este. Én már a második csomag 3 lépéses arctisztító szettemet használom, hiszen nagyon tetszett a végeredmény, amit az elmúlt hónapokban nyújtott, ezért ismét beszereztem.
  2. Főként az évszakok váltakozása között tapasztalom, hogy szárazabb az arcbőröm. Ennek segítségéül a Clinique – Moisture Surge krémet ajánlották, amely már egy használat után is tökéletesen hidratálta az arcbőrömet. Sminkelés előtt is szuper használni, hiszen hamar felszívódik és sokkal könnyebb utána dolgozni az arcbőrön. Gél állagának köszönhetően akár még az alapozónkkal is összekeverhetjük, így még tökéletesebb hatást érhetünk el vele.
  3. A szem alatti fáradt karikák. Igen, amikkel minden reggel szemezünk a tükörben. Természetesen erre is találtunk megoldást, méghozzá a Clinique – Pep Start Eye Cream-et, amit én a 3 lépéses arctisztítás után használok. Szintén nagy különbséget érzek mióta kipróbáltam, teljes mértékben meg vagyok elégedve a termékkel és ez által a korrektoromat is kevesebb mennyiségben használom a szemeim alá.
  4. Száraz ajkak. Ismét egy olyan probléma, amit gyakran tapasztal az ember. Én is azok közé tartozom, akiknek sajnos sokszor kiszárad az ajka és van, hogy már a Labellonk sem segít. A Clinique – Sweet Pots segítségével könnyen, gyorsan és egyszerűen tudom ápolni az ajkaimat. A termék különlegessége az, hogy szinte egy kis macaronhoz lehetne hasonlítani. Két oldala van, melynek egyik felén egy ajak radír, a másik felén pedig az ápoló balzsam található. Mondhatni egy kötelező darab a női kézitáskákban!
  5. Tudtátok, hogy a Clinique nem csak bőrápolással, hanem sminktermékekkel is foglalkozik? Blanka elkészített nekem egy könnyed sminket is, hiszen épp egy blogger eseményre tartottam, így volt alkalmam pár terméket kipróbálni. Velük is teljes mértékben meg voltam elégedve, rengeteg árnyalat között választhatunk, legyen szó alapozókról, púderekről, szempillaspirálokról vagy rúzsokról.

Remélem tudtam nektek segíteni, és ha bármilyen kérdésetek felmerülne, nyugodtan forduljatok hozzám! Higgyétek el, megéri! 🙂

Clinique – 3 Step Intro Kit: 7 300 Ft

Clinique – Moisture Surge (30 ml): 5 700 Ft

Clinique – Pep Start Eye Cream: 8 900 Ft

Clinique – Sweet Pots: 8 700 Ft

Share:

Hozzászólás